25 oktober 2011

Oxjärpar

blir det till mat imorgon. Det är precis som köttbullar fast med ett tjusigare namn! Det man behöver är:
400 g nötfärs/blandfärs
1 ägg
1-1½ tsk salt
1 krm vitpeppar
2 msk potatismjöl
2-3 dl (mjölkfri) grädde/mjölk
1½ msk margarin till stekning

Blanda färsen med ägg, salt, vitpeppar och potatismjöl
Späd med grädde/mjölk, lite i sänder och blanda till en smidig färs. Forma färsen till ovala bullar.
Bryn fettet i en stekpanna. Lägg i järparna och bryn dem jämnt bruna.
Minska värmen och låt dem eftersteka i 6-8 minuter tills de är genomstekta.

Själv gjorde jag även en sås av mjöl och havregrädde till dessa.
Skall äta järparna med kokt potatis och grönsaker.

(Receptet är taget ur Hemmets kokbok, femtionde upplagan)


















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar